Saturday, May 1, 2010

Jangan terasa. Ok bai.

Omaigod. Lupa pulak, entry psl birthday mama kan, aku tak bagi salam pun. Prasan tak? Hahaa lupa gila. Oklah sorry. Skarang ni saya bg salam ok.

A-S-S-A-L-A-M-U-A-L-A-I-K-U-M

Perghh, besar punya!! Jawab tau jawab tau.Surah an-Nisa’ ayat 86 (maksudnya) “Dan apabila kamu diberikan penghormatan (huyyitum) dengan sesuatu ucapan hormat, maka balaslah penghormatan itu dengan yang lebih baik daripadanya, atau balaslah ia (dengan cara yang sama). Sesungguhnya Allah sentiasa menghitung tiap-tiap sesuatu.” Fuyyooo ceramah la pulak. Takpe, sekali sekala kan. Apa salahnya? Cehh mcm prnah berceramah pulok ;p



Hai nama saya Dina. Nama awk siapa? Boleh saya tahu? Oooo tak boleh eh? Ok takpe. Esk saya tembak awk. Awk nk tembak saya balik? Saya boleh terbang. Tipulaaahh! Hei saya kan batman. Eh silap silap. Saya, saya, saya.... Ultraman Dina!!

P/s: Kedai mamaaaak!!! Jangan tutup lagi, saya nk pegi beli pistol air. Ada tak? Ohh takde. Saya nk beli pistol manik. Lagi best! Shhhh!! Jangan bagitau sape2 saya nk beli ni.


Sebenarnya, dlm entry ni aku nk cerita aku bnci org mcm mne. Dah lama dah nk tulis psl ni, tp tk sempat. Are u ready? Tak ready lagi. Ok, pegi tido dlu.

-Firsssssssssssst skali, mmg anti gila-gila dgn org yang suka fitnah and menuduh. Terus bertukar mood, terus berubah perangai aku. Bila diorang buat cmtu, mula lah aku nk marah and baddd moood!

- Second, org yg suka menipu aku. Ok penah ada sorang tu nak tipu aku tp tak jadi ;p

- Lepastu, nak kenakan aku pulokk. Tak jadi tak jadi. Aku dh rasa yg kau nk kenakan aku.Wekk

-Tak suka orang yang kata aku sombong. Hei you! Aku bkn sombong laa, aku pemalu -,- Satu lagii nak ckp kang aku layan laki sgt, ckp aku playgirl. Bila aku tk layan, ckp aku sombong. Suka hati la, mls nk layan laki ;p

-And then, sakitkan hati aku. Oooo tu of course semuaaa org bengang ann.

-Org yang memaksa aku. Haih takleh tahan, takleh tahan. Kena laaa paham. Jangan sesuka hati nk paksa. Maybe ada hal lain ke. Sooo takleh laa nk laksanakan ape kau suruh tu ;p

-Lagiii apa ah? Ooo bila org nk tembak aku. Haha tu tipu laaa. Tak suka kalau ada org nak share air ngn aku. Sorry friends, emmm saya mmg tak suka share2.Dina memang! Cerewet!

-Dina tk suka org kutuk dia depan2. Ok, sapa suka? Angkat hidung.

-Dina tak suka org salahkan dia, padahal dia tak salah. Ok? Ada laaa org tu selaluu sangat. Sooo aku sabar je, senyap je la.

-Okeh aku tak suka ada orang ejek2. Lagi2 ejek nama bapak. Haih ejek bapak sendiri la, ejek bapak org pulak. Lepastu ejek2 muka aku. Aku bersyukur je apa yang Allah kasi :) Alhamdulillah alhamdulillah.

-Tak suka dimalukan. Yelaaaa dina oi, sapa suka kan. Serious pernah dimalukan, mmg maluuu gila. Soo mood tukar. Bad mood!

-Ohh yaaa aku jugak tak suka bila ada org tk nk dgr pendapat aku. Aku diketepikan ;( Cisss.

-Aku tk suka orang yang baaaajet! Yahh aku tau aku pun bajet :p


Baiklah baiklah, saya dh tk ingat. Sampai sini je la. Nnti bila igt aku tambah ok? Ok bai. Oooo lupa aku tk suka org carik pasal. Ok bai, assalamualaikum.


2 comments:

  1. Compliments for your blog and your pictures included, I invite you to see the photo blog,
    CLICK PHOTOSPHERA

    Each week released a new album

    Greetings from Italy

    Marlow

    ReplyDelete
  2. haha,
    dina x berubah mcm dlu...
    x ske share mknn..
    haha
    sape aku?
    ironwoman

    ReplyDelete