Thursday, December 31, 2009

Goal !!


Woah ape ni? Tak acii tak acii kawan kawan semua dah update. Aku tak update lagi sbb takde topic. Betul betul betul.

Nyah: Hello, apela u ni. Tak beradab langsung tau. Bagi la salam dulu sebelum nak cerita-cerituuut pun. Sedihh i tau. *cakap mcm mak nyah ok?


Dina: Okayla, yelaa. Hang pun tak bagi salam dulu kat aku time cakap ngn aku.(dalam hati) Cis, sruh org beri salam tapi dia yg tak bagi salam dulu sebelum ckp ngn aku ;p

KUANG KUANG KUAWAWAU WAWAU WAUU


*Dialog hanya direka semata-mata, tiada kene mengena dengan yg mati atau yg hidup. Hahaha.


Weh korang tak payah layan kat atas tu, aku mmg merepek sikit. Main reka je dialog apa2 pun. Ok, sperti yg dikatakan mak nyah.. kita kena beradab lah kan. Tp mak nyah pun tak bagi salam jugak kat aku sebelum bercakap ngan aku -_-"



ASSALAMUALAIKUMWARRAHMATULLAHIWABARAKATUH



Dah puas dah mak nyah? hahaha. Hang pulak bagi salam ok? Dah dah aku ni merepek je. Aku nak cerita la. Pastikan korang tertido tau. Hoha hoha aku jogging lgi harini. Semangat semangat!


Terlebih excited, dodol betul. Aku jogging dlm pkul 8. Jogging dngn mama, awam and nana. Nana why u are sooooooo malas malas nak lari lari hah? Susah bebenor la che' nak pakso dio.




Awam pun dah bagi semangat sambil ejek ejek, jahat bangat sich. Mama pun dah bagi semangat, and aku pun dah bagi soookkkooonnngggaaannn!

* jerit jerit sokongan.

Dia jalan je, jogging tu adala sikit2. Nak naik basikal je dia tu. Hmm kali ni tak jogging kat alam damai. Jogging kat jalan jalan je. Best gila duh pegi taman dkat2 ngan rumah dulu, alah sebelah padang awam je. Woahh teringat masa kecik2 :( Bessssttttt.


Dah jogging jogging, fuh mmg penat. Tapi puas duhh dapat keluar peluh banyak. Ahhh busyuk busyuk masamm. Then tiba masa untuk balik. Mama and nana naik basikal lalu jalan lain. Aku ngan awam lalu jalan lain. Pastu nampak botol kosong ann.


Hahaha ape lagii sepak laa main bola ngan awam. Sambil jalan nak balik rumah. Nak goalkan botol a.k.a. bola dia memang jauh. Hahaha kena main bola sampai rumah. Berebut hbis ngan awam, hahaha ;D


Jeng jeng jeng, goal!! Aku menang, wakaka padam muka awam. Time dah nak sampai rumah mmg terkejar kejar ah. Last skali, aku jugak yang menang :D


Haaa tu jeh la ceritanya. Weh jap, nak tengok tak mak nyah? * aku main curik je gambar, sori sori.



HAPPY NEW YEAR CUCU CICIT !


Wednesday, December 30, 2009

New post


Ahh title aku tak tau nak tulis apa. Lantakla main buat je tajuk apa. Aku tada cerita pun sebnarnya, huahua. Saje saje update blog. Dah lama tak update, right? Dah ber abad abad. Weh angah kan angah kan hari ni dia pergi kursus. Tak lama lagi dia bawak kereta jadi driver akulah nmpak nya. Ehehehe, kidding kidding ;p







Hmm apa aku nak cerita eh? Bagi la ideaaaaaaaa. Bosan betul la. Tembak kang, aduishh. Oklah aku pun betul2 takde idea, rugi je korang baca. Buang masa, baik pegi masak ke, baca buku, ahhaa. Btw, sekolah sekolah next week. Aku dah cop dduk sebelah Hajar. Harap2 cikgu tk tentukan tmpat dduk. Dahla satu Malaysia klas aku * bak kata wan hazmi, haha. And kepada Gq's , syira kata nak jumpa lagiii sebelum dia balik Ssp. Sooooooooo kita pegi jogging kat Alam Damai, ok? Pasal gamba kucing ni, ohh soooooooooo cute. Takde motif ltak gamba tu. Oklah bai

Wednesday, December 23, 2009

So tired but still happy part 2

Teruskan bersama tv9..

Eh eh, ni bkn tv9 tapi ni tv Dina. Okay okay apa kata kita tukar eh?

Teruskan bersama tv Dina..

Haa kan sedap sikit. Sikit je la tak banyak pun, wekk haha. Lepas pergi Mcd tiba2 diorang cadang nak beli tepung. Then diorang gi beli, 2 packet. Lepas tu kan kan wuutt wuut syira call Harithh :D Boleh pulak syira selitkn aku kirim salm kt dia ;p Apa daa aku tak kirim pun salam aku kat kau harith, haha. Kiteorang nak main main tepung kat Lake Valley. Tapi dlm prjalanan dah bukak and baling baling dah.

Apaaaa niiiii Amiraaa suci, clean and clear je ;p Dia birthday girl untung betul tak kena, sepatutnya rambut dah kene baling tepung putih beruban dah, hehe*padahal pakai tudung . Tapii dia dah lari jauh. Tak sempat nak baling baling kat dia. Eishh.





Penat penat jalan kaki wooo pegi lake. Dah smpai aku main buaian, heishh best. Teringat lah pulok time kecik2. Pastu main satu mainan nih macam papan jongket, tapi bukan hmm apa nama dia aku pun tak tau. Nasib takde org, tu yg best uh. Wahaha. Main tepung dekat situ pastu buat geng.

Kiteorang Tat tali lat tali tamplom, hahaa ;D Aku geng ngn amira, and aida. Nama geng 'gandum' and geng syira 'tepung'. Sooo tepung vs gandum, hahaa seri. Sbb apa auu seri, haha kiteorang dah cabut lari dahh. Ye arr guard uhh tengok err duhh kiteorang kotorkan tmpat uh. Baling2 tepung, hahaa. Kalau nmpak tepung kat lake, tuh kiteorang lah tu ;D






Dlam pukul 2.30 petang cmtu, kiteorang pegi rumah Cik Aida Farisha, untuk solat. Thanks aida dah bagi minum air, dah bagi pinjam telekung, dah bagi masuk bilik air,haha. Diorang sempat lagi bkk internet dekat rumah aida ;D Okay itu je lah, lpas tu balik..

Bai bai !

Soo tired but still happy part 1

Assalamualaikum and hello hello how are you? Im fine thank u :')

Smalam smalam best best gila gila. Kesian aku best sampai gilaa, haha. Harini baru boleh update sbb tiba2 blog ni buat problem smalam. Eh blog ohh blog, dduk diam2 boleh tak? Tembak kang baru tau.

Aku nak cerita ni aku, amira(birthday girl), syira& aida& fae& atikah hang out. Kiteorang nak smbut birthday Amira padahal dah lepas, tp takpelah skarang baru ada masa. And and sekarang baru boleh jumpa balik sekian lama dah tak jumpa, haha. Jap jap Aida alim gilaa, haha ;D


Okay mula2 pergi sekolah nak tengok kelas even dah tau pun result kelas sebenarnya,haha apelaa bazir masa je* tak baik! tak baik.





Then jalan jalan jalan tiba si birthday girl kan kan dgn syok tgk gmba2 kt camera syira, jeng jeng jeng dia terpijak lumpur. Adushh kesian Amira -_-"

Lpastu cik Amira sanggup pulak bkk selipar nak jln pergi petronas. Pegi petronas sbb nak basuh kaki and selipar crocs dia* wooohoo crocs.





Terus pergi Mcd lepas dah pergi petronas tu. Huhh penat kott jalan, ahhh pakcik ohh pakcik taknak tumpangkan saya ke oi? Syira, atikah and aida dah jln kat depan dah. Aku, amira& faezah yg terkedek2 mcm atok itik kat belakang.

Ahh dahla kaki aku sakit pakai kasut Nana. Terpaksa, sbb kasut aku entah kuda curik kot -_-"


&& Selamat atikah and syira baik nak tukar tukar kasut ngn aku jap*thanks. Atikah ngan syira pakai, wow tinggi duhh. Kalah amira ;p

Dekat Mcd makan2 and then tangkap gambar and then pergi tndas. Tuh je la keje kiteorg kat Mcd, aha. Sambung next entry yahh.



Monday, December 21, 2009

To Izzaty



Happy Birthday to you,
Happy birthday to you,
Happy birthday to Izzaty, Happy birthday to you


Wishing you everything happy for your birthday. May Allah give you lots of such joys& happy moments.

HAPPY BIRTHDAY MY FRIEND.


Thursday, December 17, 2009

Happy birthday to my fellow friend.


Long time no see


Hello Amira Izzlyn , you're thirteen years old now!
Today, 17th December.It's your birthday.

On your special day, i want u to know how
wonderful it is having a friend like u.


May Allah give u lots of such joys& hppy moments.

Keep rockin' yahh


|HAPPY BIRTHDAY TO YOU|



By the way, korang ohh korang ni doa awal and akhir tahun,



Doa Awal Tahun


Doa Akhir Tahun

Lots of love,
Dina Fariha

Wednesday, December 16, 2009

Welcome Back Teacher !


Hello My Lovely Teacher

Leong, Leong, Leeooong.. ohhhh Leeonngggg, ohh Leooongggg, Leong ?

Guess who?


Hey Miss Leong is my teacher laa.. since i was in standard 5. I want to tell you something. We just continued our tuition this afternoon after 1 month holiday. Yahooo! * excited gilaa but but hmm i'm so lazy to attend the tuition. Just now i learnt Form 2 English . Nana learnt English too but it was standard 5 syllabus.

* of course lah takkan nak buat BI form 2 pulak.


Ok ok at the same time, awam who has just sunat also joined our tuition. Hehehe sunat sunat pun kena tuition jugak xD

Dia sunat Selasa lps kalau tk silap.*pelupa btul aku ni
-_-




Hmm now i need to focus on my studies lahh cause i am promoted to 2 Kualiti -,-

Susah laa nak lawan diorang, hmm takpa takpa i will study hard hard hard.* cakap je lebih ;p Dah dah mmg boring kena belajar. Eh tak boleh tak boleh, kalau tak mcm mana nak berjaya, right? Oklah thats all for today. Daa Daaa..



Tuesday, December 15, 2009

Couple or Trouble ?

AHHHHHHHHHHH O-K AHHHHHHHHHHHHHHHHH O-K AHHHHHHHHHHHHHH!

AHHHHH !

Hai syaheera kita baru lpas baca blog awk,so dh tau kelas kita yg mana*thnks.
Tu yg AHHHH !Actually aku pun macam eera jgak taknak masuk kls 2 kua -,-


Tp syeera mmg ssuai pun msuk klas kualiti,mana sesuai untk aku.



ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAHHIWABARAKATUH


Hmm pukul 12.30 tengahari tadi, I and angah and two of her friends buang masa dekat Leisure Mall. Kawan dia namanya, satunya Firadah eh silap Firadah pulak Rafidah laa* apala korang ni. And satu lagi amoi namanya Foo Har *hey cina.

Then mama hantar we all dekat mall tu, soo kiteorang turun and terus pegii.. pegii emm pegii..okay mula2 kononnya nak makan sushi but tada jadi maa. Hmm tak tau nak makan kat mana. Last skali makan dekat Subway but angah dgn kawan2 dia beli donut dekat Big Apple dulu.



























Ayat yang sama i akan gunakan 'then, after that, lepastu, and then' ok apa lagi?


Then, pergi tempat game dekat Leisure Mall tu, ahh bosan gilaa. Destinasi seterusnya i and angah*lagi dua orang kawan dia still syok main game..



Okay sambung, destinasi seterusnya pergi kedai Speedy kononnya nak beli CD Olivia tapi tak ada so tengok CD lain.


Hmm hari tu i ada cerita yang i beli 'Prince Hours' right ? Skarang i beli pulak alaa tu tu yang tu dekat tajuk atas tu. Baru beli skarang even cerita ni dah lamaaa *lagipun dah murahh ;D.

Lepas i keluar dari kedai Speedy kan, i jalan-jalan cari makan. nampak popcorn. terus beli.

* Baca laju-laju tanpa henti bernafas. Lepastu angah yang nak Baskin Robin i menghalang kerana ke-mahalan yang terlebih duit pun tak bawak banyak ok faham angah ? ok bai.

Then jalan-jalan lagi and jumpa Kedai buku Popoular so masukkan kaki i yang wangi ke dalam Kedai Buku Popular and nak cerita Kedai Buku Popular yang besar best sambil cari benda2 dekat dalam Kedai Buku Popular untuk beli for Nana and Awam dkat rumah. * bacalah korang eh berulang ulang kali Kedai Buku Popular ;p


























Haih nak sambung ni, punya lah susahnya nak carik kan something yang nak beli untk Nana& Awam. Kene carik yang murah2 sebab bajet tak cukup. Lepas dah keluar dari Kedai Buku Popular and then kiteorang pun "Jalan-jalan.. cari pasal" *Try nyanyi sikit ;D


Lepas dah jalan2 suddenly terjumpa pulak dengan kawan angah. Ok angah cakap kat dia nak gi solat dulu, dia pulak nak pergi mana entah aku pun tak tau.

Lepas solat jalan2 lagi sambil tunggu mama kan, and snap snap gambar. Ok dah itu je, bai :')




O K

D' ANT





Friday, December 11, 2009

Alhamdulillah

Helo bapak bapak ibuk ibuk semuanya yang ada disini, baca yukk ahh !

Haha nyanyi sikit,sepatutnya goyang yukk ahh tapi ana tukar kepada baca yukk ahh xD Terlebih dahulu ana mau beri salam..'Assalamualaikum'. Pada pagi yang mulia ini ana ingin menceritakan kisah 'Seorang budak yang bernama Dina'.

Semalam dia dan keluarganya tidak berada di rumah dari pukul 12 hingga pukul 3 kemudiannya mereka keluar balik dan balik pula pada pukul 6. Dina, Nana, Awam, Mama and Papanya pergi ke Alamanda, Putrajaya semata-mata untuk membeli beg sekolah anaknya dan bersiar-siar
* ayt skema gile xD.

Setelah tiba disana, mereka jalan-jalan. Tiba-tiba mamanya berhenti di kedai Goggles untuk membeli bajunya.

Wow! cantik sungguh baju yang mamanya beli. Setelah selesai membayar, mereka cepat-cepat mencari beg sekolah yang bagus bagus. Mereka tergesa-gesa kerana ada apek cinaa mau datang rumah and mau baiki something daa. *mengacau sahaja.


Terus mencari mencari dan cari beg, Awam adiknya Dina sudah jumpa dulu yang sesuai buat dia. Dia membeli beg arsenal nike, padahal dia tak minat pun -_-"

Terus terusan pergi ke kedai sana sini, aduhh Dina sama Nana tidak jumpa jumpa juga beg yang sesuai untuk mereka. Last skali mereka terjumpa juga, Nana Nike Dina pun Nike. Senang cerita Nana, Awam sama Dina semua sama jenamaa.

* gmba tadaa, hee

----------------------------------------------------------------------------------

Ahh dah dah malas nak cerita guna ayat skema, bosan aku
Okay dah pukul 3 balik rumah and then solat zuhur, pastu aku ngan awam ann ada buat satu experiment.

Cehh experiment lah sangat ann !
Saje je masuk kan Ais kering dalam air.

Mana dapat ais kering? ohh mana dapat ee, aku dapat sbb dkat Alamanda tuh aku ada beli Baskin Robbin.


Soo, disebabkan taknak ice cream tu cair dalam kete, dia masukkan ice cream tu dgn ais kering dalam plastic. Tgk video dkat bawah ni,




video

Dengar tak bunyi blupp blupp blupp ?
Haha kalian bisa dengar kan ?
*Suara aku ngan Awam tak bleh blar.

Lepas dah buat "experiment" ni Angah
pun balik rumah dgn bibik. Dia tak ekot
gi Alamanda. Dia ada urusan sendiri ;p


Then aku ngan family except Pipi emm
pegi makan dkat luar. Okeh cerita pasal
makan ni kita sambung lepas ni, bai bai.

Wednesday, December 9, 2009

Saya sakit perut lagi

Assalamualaikum, hai everyone!

Aku dah lama tak update blog, sorry sorry naik lorry.Korang sihat? Saya tak sihat, sakit perut lagi. Ada perkataan lagi that's mean sebelum ni pun sakit perut jugak. Hmm sekolah pun nak dekat kan? Best eh tapi bosan jugak, best eh bosan jugakla. Tapi duduk dkat rumah pun bosan jugak tak pegi mana2 lagi -__-'

Aku dah beli baju sekooolahh, korang dah beli ke? *dina bajet dia sorang dh beli je ;p Aku beli baju sekolah hari apa ahh? lupa duhh, dah macam orang tua. Harini hari apa pun aku tak tau.
Serious tak tau!

Jap, hari apa ahh? Ohh harini hari khamis eh? Haa betul la. Aku tau ni pun tgk dekat handphone.

So, semalam aku pegi beli buku sekolah Nana and Awam and aku, tapi angah sebok pulak ekot skali. Mula2 pergi skolah mama dekat SMK Perimbun *mama ada kerja sikit. Then pergi sekolah Nana& Awam dekat SK Bandar Tun Hussein Onn. Diorang dah nak naik tahun lima dah. Cepatnya membesar adik adik oi. After that, pergi dkat SMK Bandar Tun Hussein Onn 2 *My school woo. I'm turning 14 next year, soo beli buku Form 2 la.

After that, pegi Cheras Perdana cause nak hntr baju awam, nana punya tudung and my punya tudung jugak. Nak jahit cause longgar sangat. Then aku pergi Farmasi sebab nak beli ubat aku la.

Lepastu pulak, pergi lah Jusco tanpa sebab. Dahla perut tengah sakit, terpaksa jugak kene bawak perut aku yang sakit ni pergi merata-rata. Sampai2 terus pegi kedai kasut Vincci sebab angah baru teringat nak beli kasut.

Kalau tak silap aku lepas pergi beli kasut, hmm pergi makan tau.*Kan aku dah cakap, aku dah macam orang tua. Dah senang lupa pulak. Kiteorang makan dekat apa nama kedai pun aku tak tau. Tapi kiteorang pegi makan Steamcicak eh silap Steamboat, hee xD Walaupun perut sakit kan kan kan, redah je. Masuk je semua makanan dalam perut! Yang pasti halal..

Steamboat

Nana and me

Yummy


Lepas dah pergi makan terus pergi surau Jusco and solat Zohor. Jap sambil sambil tu aku nak bagi ilmu sikit* Yang udah tauuk itu bandingan mulut kamu tutup aja, jangan terbuka nnti lalat hijau masuk tauuk(Indonesia). Haha jkjk :D Niat solat zohor,


Usalli fardhaz zuhri arba'a raka'atin ada'an lillahi ta'ala


Ertinya : Sahaja aku solat fardhu Zohor empat rakaat tunai kerana Allah Ta'ala.


Ok dah, sambung balik. Lepas habis solat, mama kasi duit and then kiteorang pegi tempat game. Mama pergi tengok baju. Angah pergi kedai Popular jap. Angah pun sebenarnya pegi tempat game tapi dia nak tgk novel jap ann. Maklumlah udah habis SPM kann ;p

Buat main game je dah habis dalam twenty ringgit something. Aku ngan nana main game kereta dulu, macam budak kecik je. Malu jugak pergi situ. Aku ada terjumpa budak kelas 1 efektif. Tapi tak kenal pun, sorry. After a few minutes, angah pun datang. Dia pun macam budak kecik join gak main game ;p



Dini Dina and Dina

Angah and Nana


Okay then then pergi turun bawah tiba2 terjumpa mama. Aku ngan angah pergi kedai Speedy jap sebab ada nampak CD Korea yang makin lama makin murah.

Yelaa dah tak laku, ahaha. Soo pilih 'Prince Hours' harga forty ringgit kalau tak silap. Pukul 5 mcam tu balik rumah sebab ada kawan mama datang rumah and nak introduce satu program ni.


Tiba2 aku yang tengah2 leka dok balut buku.. mama panggil turun bawah suruh buat soalan form 1 kat dalam internet. Buat buat and buat soalan tu rasa best jugak. Banyak jugak aku buat betul, hikhik. Boleh pilih subjek apa2 pun. Nama program tu 'Score A' ( ScoreA.com).


Tapi kalau nak buat soalan ni kene daftar and bayar dulu okeh. Soo mama daftar kan aku, Nana and Awam. Lepas dah buat soalan tu ada markah la kan, and kalau salah dia bagitau kenapa. Lepas tu kalau kita tak dpat jawab ann, ada notes kat tepi tu.

Soo, boleh baca laaa. Kita boleh buat periksa jugak dalam tu, and then tengok siapa paling tertinggi. Top 100 Students. Ada yang dekat negeri lain, pun ada. So kene buat yang terbaik supaya dapat number 1 daripada 100 orang tu.



Program ni pun ada buat report card. So, mama papa boleh check laa aku buat ok ke tak :0

Bak kata mama " Program ni bagus, sebab budak2 sekarang nak bukak buku pun malas. Tapi kalau internet tuh laju aje. So, sambil sambil bukak internet boleh la buat latihan ni..kan bagus " Cehh hahaa :D

Baibai strangers, thanks for viewing my blog yahh <3