Thursday, November 26, 2009

Saya Sihat dan Saya Keding :D


Assalamualaikum, apa khabar semuanya?Kalian sihat sihat aja kan?Nihh..Skarang aku mau cerita samak kalian semua. Apa kalian sudi baca? Ya udahh enggak apak apak kalo kalian enggak sudi baca, yang sudi baca nihh makasih banyak yaa :D Ceritanya begini, aku, Dina Farzana (Nana), Muhammad Zakwan (Awam) and my mum pergi jogging lo pagi rabu selepas subuh kira-kira jam 8 gitu. Kita kita pergi jogging di Alam Damai. Kalian tau enngak dimana? haha. * Indonesia.

Dah dah malas nak cakap indon lagi ;p

Okay, aku and Awam yang ajak mama pegi jogging. Dah lama kot kiteorang berazam nak pegi jog jog jogging. Tapi masa tidak mengizinkan. Jap jap nak bagitau sikit. So, boleh la dapat ilmu bila tengok blog aku ni.

Kelebihan berjogging

1. Dapat mengurangkan peratusan lemak& berat badan.
2. Meningkatkan kestabilan emosi dan perhargaan kendiri
3. Meningkatkan keupayaan otot jantung dan otot otot
rangka berfungsi dengan efisien

Emm, nak tau lebih lanjut search lah sendiri kat internet okay. And then bila sampai dkat Alam Damai terus kiteorang pegi jogging except my mum. Mama pergi duduk kat pondok and then tanda paper Biology form 4 kot.

So, kiteorang pun jogginglah. Haih, baru jogging sikit Nana dah penat. Apa lagi, aku paksa kot dia jogging, aha*jahat. Actually bukan jahat la, tapi dia tuh dah lama dah tak jogging. Asyik makan. Aku nak bagi dia sihat la :) Jogging sikit lagi, budak nih nak air pulakk. Mana lah aku nak carik air cik adik oi -,-. Seterusnya, kiteorang tinggal je Nana, hehe. Dia terus ikot kiteorang * Tau pun nak ikot, ingatkan dah putus asa ;p As usual, bawak camera merata-rata and then snap lah apa lagi takkan makan pulok.



Nampak tak saya kat hujung tu?


Haa, time ni lah yang Nana kene paksa jogging tuh. Haih, punya lah susahnye nak suruh die jogging. Nana kata, "Nak air, nak air ". Semangat je lari kalau korang tengok, tapi dalam hati nak air nak air -_-". Cehh aku agak je kot. Tengoklah gamba kat bawah tuh dah merajuk pulak.(So what?, haha)


So, time ni nak balik dah. Dalam pukul berapa ntah tak ingat. Tapi memang penat. Alhamdulillah, kali ni tercapai jugak azam aku nak jogging disebabkan berat badan dah naik& asyik asyik sakit. But but lepas balik dari jogging terus pegi restaurant ABD, ops silap ! ABC la..ahaa, naik balik berat badan aku nampaknye ;p * Minum Air gas pulak tu.

Emphh

Alam Damai

2 comments:

  1. oh, selamat tak pegi jog jugak. kalau tak, confirm terserempak

    ReplyDelete