Friday, December 11, 2009

Alhamdulillah

Helo bapak bapak ibuk ibuk semuanya yang ada disini, baca yukk ahh !

Haha nyanyi sikit,sepatutnya goyang yukk ahh tapi ana tukar kepada baca yukk ahh xD Terlebih dahulu ana mau beri salam..'Assalamualaikum'. Pada pagi yang mulia ini ana ingin menceritakan kisah 'Seorang budak yang bernama Dina'.

Semalam dia dan keluarganya tidak berada di rumah dari pukul 12 hingga pukul 3 kemudiannya mereka keluar balik dan balik pula pada pukul 6. Dina, Nana, Awam, Mama and Papanya pergi ke Alamanda, Putrajaya semata-mata untuk membeli beg sekolah anaknya dan bersiar-siar
* ayt skema gile xD.

Setelah tiba disana, mereka jalan-jalan. Tiba-tiba mamanya berhenti di kedai Goggles untuk membeli bajunya.

Wow! cantik sungguh baju yang mamanya beli. Setelah selesai membayar, mereka cepat-cepat mencari beg sekolah yang bagus bagus. Mereka tergesa-gesa kerana ada apek cinaa mau datang rumah and mau baiki something daa. *mengacau sahaja.


Terus mencari mencari dan cari beg, Awam adiknya Dina sudah jumpa dulu yang sesuai buat dia. Dia membeli beg arsenal nike, padahal dia tak minat pun -_-"

Terus terusan pergi ke kedai sana sini, aduhh Dina sama Nana tidak jumpa jumpa juga beg yang sesuai untuk mereka. Last skali mereka terjumpa juga, Nana Nike Dina pun Nike. Senang cerita Nana, Awam sama Dina semua sama jenamaa.

* gmba tadaa, hee

----------------------------------------------------------------------------------

Ahh dah dah malas nak cerita guna ayat skema, bosan aku
Okay dah pukul 3 balik rumah and then solat zuhur, pastu aku ngan awam ann ada buat satu experiment.

Cehh experiment lah sangat ann !
Saje je masuk kan Ais kering dalam air.

Mana dapat ais kering? ohh mana dapat ee, aku dapat sbb dkat Alamanda tuh aku ada beli Baskin Robbin.


Soo, disebabkan taknak ice cream tu cair dalam kete, dia masukkan ice cream tu dgn ais kering dalam plastic. Tgk video dkat bawah ni,




video

Dengar tak bunyi blupp blupp blupp ?
Haha kalian bisa dengar kan ?
*Suara aku ngan Awam tak bleh blar.

Lepas dah buat "experiment" ni Angah
pun balik rumah dgn bibik. Dia tak ekot
gi Alamanda. Dia ada urusan sendiri ;p


Then aku ngan family except Pipi emm
pegi makan dkat luar. Okeh cerita pasal
makan ni kita sambung lepas ni, bai bai.

2 comments:

  1. ice kering 2 sbenar drpd carbon diokside yg krng hembus then dibekukan.gas->solid.
    dri situ r air gas yg korg minum tu trjadi..
    biase r..budak2.sme bnde nk wat eksperimen..alien2..

    ReplyDelete
  2. hoi comel lah suara kau dina haha

    ReplyDelete